Inspiration tack

Igår blev det en ganska slapp dag då Tingsrättsbesöket blev inställt, tog en kaffe på donken med mysiga flickor från klassen i väntan på bussar hem till våra avlägsna hembyar. Sen blev det dressyr med Tuttis på Hippo och det gick väl helt okej.

Har precis varit och simmat och väntar på att psykologin ska börja, hoppas på att få tillbaka provet, jag förstår inte hur det kan ta sådan tid att rätta dem?

Kram


Vardagstråk

Träffade Petter efter skolan idag, det var verkligen alltför länge sen! Fick även en kram av Nettan innan hon åkte tillbaka till Skellefteå.

Jag är väldigt uttråkad men har en hög med saker som borde göras, men vad kan jag kräva av min stackars hjärna! Rättskunskapen har jag gett upp, jag somnar, hittar absolut inget intressant! Tingsrättsbesök imorgon kommer i och för sig vara ett lyft i stället för en timme och tjugos lektion. Men matte med andragradsekvationer får det att ryka ur öronen på mig. Nej nu ska jag gör mig lite tröstfika och sen sova!

Kram

Söndagsmys

Så JSM idag, väldigt spännande! Har just ätit lunch och ska snart ut och rida Tuttis så fort jag druckit upp mitt kaffe. Jag är faktiskt väldigt lättad angående mitt beslut om Tuttis, visst kommer jag sakna honom. Men nu ligger han ute på annons i alla fall!

Kram!


SM - Nettan

När jag avverkat de två timmarna som parkeringsvakt såg jag på massor av fina hästar som hoppade hööga hinder! När jag kom hem red jag Fighter men då blev det ju inget hoppande utan vi var ute och mös bara, den ponnyn ger mig livsglädje!

Sen cyklade ja till Danne eftersom att Nettan var där, Nellie också för den delen, myspys!

Sen kan jag ju meddela att jag tycker Nettan ska ha ett SM-guld för att vara en kompis, hon lyssnar, hon förstår och är allmänt söt!

Kram

Insikt

Efter träningen med Tomas idag har jag bestämt mig, eller det hade jag väl gjort för ett bra tag sedan men bara inte insett det förrän ikväll. Jag ska sälja Tuttis, det är inget fel på ponnyn utom att jag inte kommer överens med honom och att jag helt enkelt inte klarar av att ha den pressen på mig. Det Tomas sa var att jag blivit ett år klokare och vet att Tuttis inte ska hoppa hinder på 1.10 men det nederlaget blir för stort för mig eftersom jag vet att vi en gång gjort detta (på tiden jag var ung och dum antar jag). Därför tyckte Tomas att jag ska köpa en unghäst. Ärligt talat var det precis det jag ville! Inga krav och en häst att växa tillsammans med! Nu ska jag bara få mina kära föräldrar att gå med på detta.

Kram


Rödljus

Träningen Tomas Hammar gick helt okej utom att jag som vanligt bara bromsar så fort det blir höga hinder, jag blir så besviken på mig själv. Det vore som om det stod ett jävla rödljus framför hindret! Hoppas det går bra imorgon i alla fall. Att jag saknat att träna för Tomas är helt klart en underdrift, önskar att han inte bodde i Skåne, eller vi här i Umeå!

Sen har jag färgat håret ikväll, mahognyrött tror jag det blev, lite väl rött...


Bilder från senaste tävlingen på SURF 30 augusti, foto: My Widmark



Nya hårfärgen


Kram


Tomasträning igen!!

Fick veta igår att jag ska ha Tomasträning ikväll klockan 17:00 och imorgon eftermiddag någon gång, hur kul som helst, det var så längesedan jag tränade för Tomas! Men jag blev ledsen då jag måste ställa in våran tjej-middag imorgon... Men vi får spara det till någon annan dag!

Just nu är jag så trött att jag inte riktigt inte vet var jag ska ta vägen, lite konstigt eftersom jag nästan sov nio timmar i natt! Jag brukar sova max sju, så det känndes lite konstigt, men välbehövligt.



Kram

Hello sugar pie!

Vi spårade vi lite på engelskan idag när vi skulle skriva repliker, men det är okej, typ. Det var längesedan jag skrattade så jag grät men nu var det när kan jag lova, Annasara, Malin och jag är blir nästa Shakespeare!

Det är fyrtiofem minuter kvar till jag slutar för dagen men jag har stängt av min hjärna för längesedan. Men jag ska i alla fall få gå  hem till Alex sen, han åker ju till Stockholm på fredag så nu är det min tur att vara lämnad kvar i Umeå. Men jag har ändå fredagskvällen  att se fram emot då Sofia, Annasara och Coco kommer hem till mig och ska laga mat och baka något smarrigt! Men måste få tjocka sig ibland, eller hur?

Sen börjar ju SM på Hippo imorgon! Ska vara parkeringsvakt på lördag mellan 11.00-13.00, roligare kunder man ju ha haft, fat jag kommer ju in gratis i alla fall!



Roande

Sitter på rättskunskapen och ja "lyssnar". Sofia ber mig att slänga ett öga bakåt eftersom vi sitter längst fram. Det jag ser är en fullt klassrum varav typ fem totalt som nästan lyssnar, resten sitter djuptförsjunkna i sina datorer, jag är faktiskt ändå förvånad över att ingen somnat, än.

Fler bilder på Guten från valla!

Ingenting

Skoldagen har gått som den ska men det bästa var att jag fick träffa Alex innan jag han skulle till Iksu och jag hem. När jag kom hem gjorde jag ingenting bara latade mig, sen åt vi ärtsoppa och pannkaka! Jag skojjar inte, jag tyckte ärtsoppan var god! Sen blev det övningskörning, det var första gången vi körde på vägarna och det var lite stressigt men kul, så nu är vi på me på G. Pluggat spanska har jag gjort också, sorterat lite bilder som jag fått på Fighter och mig. Så många fina minnen från den här sommaren!
foto: Tom Jönehag foto: Tom Jönehag

Nu ska jag snart försöka sova, om det går vill säga. Bara för att man landar på fötterna betyder inte det att man klarar sig.

Kram


Hemma igen

Var hemma igår vid 23-tiden och jag kan lova att det har varit skönt att sova i min egen säng!

Resultaten från Solvalla var ju väntade, sist i båda loppen men i ena loppet var en annan ponny diskad så Guten fick sig en femteplacering! Men han var faktiskt inte så bra han gick 07,9 och 07,2 men han brukar ju bli lite tjurig när han ligger sist och jag menar, vem blir inte det?

På lördagskväll åkte vi till Helene och Lovisa och åt sen middag, de bodde någonstans utanför Uppsala så det tog ett tag med bussen dit. Guten fick stå i ett litet mysigt stall tillsammans med Lovisas ponny Tuoluose. På söndag morgon fick jag provrida "Tolle" vilket var otroligt kul! Det är inte varje dag man får chansen att rida en så fin och välutbildad ponny, MSV hoppning och dressyr hade den gått, den du Tuttis!

Sen åkte vi tillbaka mot Märsta för att hämta två hästar till Bucht, hästarna stod på en grymt fin anläggning i Odensala, avis blir man!

Nu ska jag ta och dra mig mot skolan, cirkelträning nu på morgonen, woho...






Kram


Dagen i Stockholm

Dagen började med att köra Guten lite på Solvallas travbana, det är alltid lite mäktigt att köra där måste jag säga! Sedan vid halvtolv åkte vi in till stan och åt lunch på Drottninggatan sen drog vi runt överallt och kollade mest men jag köpte mig en jacka, ett par skor och ett par jeans! Nu har vi precis ätit efterrätt hemma hos min bror och hans fru i Farsta. Väldigt trevligt plus att jag fick mig ett par skor av Maria som hon inte vill ha, tackar, tackar säger jag! Hittade bara bild på jackan och länkar skorna som jag köpte. Jeansen hittade jag faktiskt inte, tyvärr! Skorna
Kram

Nästa: Stockholm

Jaha, sämre lopp med Guten får jag leta efter men det skiter jag i! Nu åker vi så ta hand om er, massor av kramar och pussar till dem som önskar! Håll tummarna på lördag efter klockan 13:00!

Kram
2008-Östersund

Coco

Coco fyller ju 16 år idag, så grattis till henne!

Paradisbadet var nice, men lunchen som jag gjorde var det bästa med dagen! Sen blev det en snabb sväng förbi Alexander innan jag åkte till travet för licenskursen. Ritat voltning och sett på trav, trevligt!

Frukost

God morgon! Nu har jag precis ätit frukost och ska snart moppa till skolan för att ta bussen till Paradisbadet! Har jag nämnt att jag älskar frukost, finns det något bättre lixom? Vad äter du till frukost?

Kram

Om du trodde jag glömt dig

Jag vill bara säga förlåt till alla mina vänner, förlåt för att jag är så grymt självupptagen och att det inte verkar finnas en minut över till er just nu. Förlåt, jag hoppas det blir bättre snart! De är så många människor som det var allt för längesedan jag träffade, men även dem jag träffar varje dag saknar jag. Ni får helt enkelt försöka stå ut med mig, tjata på mig eftersom jag inte har något minne, men jag har inte glömt er jag har bara lite för mycket att göra just nu! Ni är bäst i hela världen.

Kram

Otippat

Fighters lopp blev inte av på Solvalla, men vi åker ändå, med bara Guten! Hur tippat är det? Men det blir roligt, vi kommer komma sist men jag får ju hälsa på min bror, Maria,  Helene och Lovisa! Åker redan på torsdag kväll.

Nu ska jag packa inför friluftsdagen imorgon, Paradisbadet! Haha, aja det blir nog kul.

Kram

Väntar...

..och väntar på listor till Solvalla men har fått veta att de kommer imorgon eftermiddag, och så surar jag över att Fighters lopp tydligen blir inställt! För få anmälda, så det blir i så fall bara lilla Guten som får följa! Men vi ska ta hem två hästar åt Bucht så det blir inte en onödig resa ändå.

Jag har varit riktigt trött och seg idag, och nu borde jag verkligen plugga då jag har matteprov på torsdag och rättskunskapläxa till imorgon men jag orkar inte! Men det är väl bara att ta tag i det antar jag.

Kram
 


Lilla SilverÖrnen!

Spännande lopp vill jag lova! Först i provstarten bakom bilen var han sämst, jag blev nästan orolig så lat var han! Men jag fick tagga upp honom lite inför loppet och fick verkligen en kanonstart, han har ju alltid varit bra bakom bilden men nu gjorde han det riktigt bra! Synd bara att han är så tjurig och inte vill gå förbi. Så där hade vi Trolltrix på insidan som verkligen såg fin ut och Twist som pressade på utsidan. Så fick Twist galopp och Fighter gick förbi Trolltrix och öppnade första 1000 på 1.55,? Sen ledde vi hela vägen in till sista kurvan med Trolltrix någon längd bakom, Fighter började bromsa så då petade jag på honom lite med pisken och då tog han sig en galopp men ställde sig och var först i mål! Hur lycklig som helst!! 1.54,0 fick han som sluttid. Nu blir nästa start Solvalla den 19:e september!
Vi är ett bra team!

Kram


Jag vet att jag lever

Efter den här dagen kan jag inte påstå att jag tvekar på att jag lever, om du någon gång tvekar prova 45 minuter spinning 15 minuters vila och sedan 45 minuter Bodypump skriv ett prov i psykologi och sedan kör du ett 60 minuters bodycombat pass. Jag och Coco lyxade med subway efteråt och nu när jag packat klart inför imorgon äter jag popcorn, måste ju ta igen allt!

När jag skulle sela Fighter hittade jag den här lilla hinken med borstar på bilden under. Det är ju en tjej som rider Guten, kommer någon gång så där ibland, hur skönt som helst att veta att någon pysslar med honom! Men visst var det gulligt?
Sött!
Kram


Psykolog tack

Nej kanske inte riktigt än men efter provet imorgon, jag får inte in de förbaskade begreppen i hjärnan! Men som tur är har dagen  i övrigt varit kanon, spanskan flöt på, på gruppträningen hade vi bara teknik så min träningsvärk blir inte värre i alla fall, pannkaka till lunch och jag överlevde historiaredovisningen! Hoppträningen med Tuttis var den bästa på mycket länge, grymt nöjd!  

Kram

En social regel är inte lika stark som en moralregel

Rättskunskap, jag känner att jag verkligen brinner för detta! Eller kanske inte, visst det kan vara bra att ha men måste det vara så jävla tråkigt? 80 minuter, 60 kvar och jag är redan less. Aja sen är det bara historia på tema tiden kvar sen slutar jag och då blir det hem! I övrigt har jag en skoningslös träningsvärk i armarna idag, så att gymma idag på morgonen var lite kämpigt villl jag lova! Nu ska jag försöka fokusera en timme. (försöka!)

Kram


Pirr i magen

Känner mig lite grinig då jag verkligen inte hitta någon information alls som är värd att ha och presentera för historieläraren imorgon, vilket gör mig nervös. Hatar att ligga efter i arbeten! Så är det någon som vet ett skvatt om Joachim Zacharias Duncker kan ni ju höra av er till mig!

Iksu var kul med Coco idag trots att vi inte riktigt kunde glänsa på gymmet som vi tänkt på grund utav andra betydligt mer tränade personer på pekade att vi var en aning mesiga! Men jag menar, hur länge har inte de tränat då? Så Coco, vi äger ändå!

Andra kursen på storhäst licensen har jag avverkat nu också och jag är hur taggad som helst men lite pirrig i magen för provloppen! Innan detta åt jag även mumsig lasagne på travet och fick reda på att jag ska jobba hos Bucht igen v.44 då jag har lov, längtar redan! Lät som om vi ska köra mer på banan då, kul! Nu ska jag läsa in mig på lite psykologiskabegrepp, natti!

Kram
SM2FVb
 

Vecka 37

Den här veckan kommer vara smått galen, men ändå rolig hoppas jag, känner att jag ska försöka koppla ur min hjärna så mycket som möjligt för att inte dö av stress!

Måndag - Iksu efter skolan (14:30) sen möta upp Matilda på universitetet och vidare till travet för att gå licenskursen (17:30)

Tisdag - Fortkörning med Fighter och Dressyr med lilla Tuttis  (19:20)

Onsdag - Till Forslunda för att visa Ulf att jag kan volta med storhäst (17:00) Iksu innan?

Torsdag - Hoppträning med Tuttis (19:00) förhoppnings hinna plugga lite också

Fredag - Halvdag på Iksu och Psykologiprov och hinna fixa Fighters saker inför lördag

Lördag - Starta i SilverÖrnen med Fighter!! Filmkväll?

Söndag - Sova!?!?

jag är lugn, jag är lugn...

Kram


En ny pålle i stallet!

Nej för den som trodde att vi köpt en till häst, fem stycken räcker! Idag kom en tjej med en gammal travare som hon ska ha som ridhäst och stalla upp den hos oss. Vet inte så mycket om den än men den var väldigt stor! I övrigt har jag klättrat med Tuttis och kört Guten idag. Fick faktiskt sova till nio, helt galet hur skönt det var med tanke på att jag somnade elva! Ska i väg till Alexander nu en stund, passar på att åka med Matilda när hon ändå ska till stan. Hon kan behöva någon som pratar med henne lite också tror jag.. Saker kan gå hur som helst på insparken vet ni.

Kram

Uppkoppling

Mitt internet har fått för sig att bara fungera ibland/mycket sällan. Men det har ju sina fördelar då jag får betydligt mer gjort! Idag har det varit en lång lördag, ridit Tuttis som var superkonstig idag, hoppas han landar i sig själv till imorgon. Fighter kändes som en rund miljon idag, puss på honom! Chillade hemma hos Danne eftersom Nettan tagit sig till Umeå i helgen, kul att träffa henne och prata lite trams. Jag är tydligen önskad i Skellefteå, så jag får väl lov att försköka pallra mitt feta arsle dit någon helg! Läst psykologi har jag gjort också, kommer inte bli mycket gjort i veckan med tanka på allt jag har att göra..

Kram

 

Joel från Skellefteå, vi var helt serriösa under kulturnatta -09


Busstankar

Att åka buss ger en rätt mycket tid att tänka, eller i alla fall om man nu bor i Stöcke! Ibland kan det vara dåligt att tänka för mycket men idag kom jag fram till att jag saknar ”mig själv” på något sätt. Jag har blivit en tråkig, stressad och feg person. Sen när hände det egentligen? När jag var liten var jag inte rädd för något, utom möjligtvis att mamma skulle springa bort. Stress kunde jag väl knappt stava till heller, är det här något som kommer med åldern eller? Jag vill vara den jag var förut, den person som vågade misslyckas och inte tvekade utan kunde göra det mesta. Jag får höra att jag inte ska stressa och sådant som ”det löser sig!” Även ”du måste våga misslyckas för att bli bättre” är en riktig goding. Hur fan då undrar jag? Om man känner att tiden inte räcker till för att misslyckas? HA se nu gnäller jag också! Tur att jag omges av fantastiska människor som alltid finns där för mig och gör min dag bra!

Till Sofia: Som straff för att du skolkade från Core-träningen (är sjuk) missade du fiskpanetterna idag. 

Kram


Spänning!

Ja, den här låten har jag haft på hjärnan i två dagar nu!! Ska väl även nämna att största delen av klassen har extrem träningsvärk, kan ha att göra med att vi hade kondition både måndag och tisdag kanske? Listorna inför

Listorna för SilverÖrnen, det ser ju helt okej ut!

Har övningskört lite med pappa också, fick beröm för min backning och får tydligen köra balnd folk nu, så se upp!

Kram
Nettan och jag, när det var sommar.. 


Morgonstund har guld i mun

Har tränat på morgonen och att få fika med mamma efteråt är bland det bästa som finns. Sen att man känner sig nyttig är ju inte sämre. Promenerade till skolan och fick se slutet på Tristan och Isolde på svenskan, ganska skön start på morgonen. Nu ska vi ha kondition på idotten och de är skönt men rätt tråkigt. Sen blir det faddedag för ettorna!

Kram

RSS 2.0