Gök

Imorgon väntar writing delen av nationella, att skriva engelska är nog min svagaste del av alla ämnen i skolan. Men det är bara att kämpa på. Ett prov på fåglar har jag också som jag missade när jag var borta, förhoppningsvis är det inte allt för svårt.
Jag brukar inte skriva så mycket sånt här i min blogg men jag måste bara säga att när jag pratade med dig idag insåg jag hur mycket jag saknar dig, allt vi gjorde och de stunder vi hade tillsammans. Varför allt blev som det blev är så töntigt och korkat att jag knappt förstår själv. Du är bland de finaste vänner jag haft, och jag saknar dig men det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig.
lincoln tunnel
Kram

Bristande koncentration

Min koncentration är mycket bristande för tillfället och att i stället kolla på sommarens props för ponnyerna är betydligt mer lockande än skolarbetet. Fy på mig... men jag har riktigt många fina lopp att välja på framöver. närmast till start är Starchip på Umåker den 4 maj sen blir det alla tre ponnyer i Övik den 8 maj :D
Kram

Vardagen är tillbaka


Jag kan lova att nu när V75-helgen är över och den vanliga vardagen har börjat känner jag hur trött jag är i kroppen och framför allt i min hjärna, helt tomt.
Att vara tillbaka i skolan kändes rätt tungt då jag inser hur mycket jag missat och som jag nu måste jobba ikapp. Jag är inte van att ligga mycket efter så jag vet inte riktigt var jag ska börja, men på något sätt känner jag att har mer koll nu på vad jag ska göra än vad jag haft på länge. Nu ska jag bara hitta orken att göra det också! Försöka att inte fly från vardagen så mycket..
Sen känner jag en fruktansvärd längtan att flytta hemifrån just nu. Jag vet att det är omöjligt eftersom jag inte har ett jobb med tillräcklig lön och så går jag ju i skolan. Men det är jobbigast just nu då jag har fått bestämma helt själv, utan att anpassa mig efter någon annan i två, nästan tre veckor och sen helt plötsligt vara tillbaka hemma, vara barn igen.
Men jag vänjer mig nog snart, kanske... Ett år och sju veckor sen blir det studenten! Det finns inte ord för hur mycket jag längtar...
Kram

Imorgon får svårt att leva upp till idag

I dag var det den första ponnytravdagen för året för min del och den kunde knappt börjat bättre. I första loppet gick Eddie ut och vann, hur bra som helst var han! Nästa lopp jag körde var det Fighters tur han var trea i mål och han var väl sådär, men han är aldrig riktigt bra i årsdebuten så det får jag vara nöjd med. Sen lille Guten som inte alls fått den förberedelse han förtjänar tar sig också en tredjeplats! Gör han någonsin ett dåligt lopp? Alex var med hela dagen också, stackars pojke men jag tror han överlevde... Aja det här var en riktigt, riktigt bra inledning på året!
Framtidshopp!Björksta Eddie my masterpice, Born Fighter
Bilderna har fotats av Maggie Gustavsson http://www.bjorkstastuteri.se/
Kram

Sweet home

Det är skönt att vara hemma, men jag kommer sakna allt!
Kram

Äntligen

Ja, i torsdag kom jag inte långt... fick gå på planet och sen gå av igen , lagom surt. Men nu äntligen sitter jag på ett internetcafé i Stockholm, det blir nattåg hem ikväll, kommer vara i Vännäs vid tre i natt. Då hämtar pappa mig där, wiiiie snart hemma!
Kram

Slutet gott

Japp det verkar som om allt är lugnt och jag får åka hem idag. (!!)

Jag har verkligen haft en bra tripp här och några extra dagar i New Jersay har inte skadat. Allt mindre då jag fick åk in till New York igår! Shoppade och åt middag vid Times Square. Bilder bjuder jag på när jag kommer hem!

Kommer sakna allt folk, hästarna, miljön och allt runt omkring. Så nån gång ska jag tillbaka, helt klart!
Kram

Tack

Hej igen nu var det ett tag sen och gissa om jag varit förvirrad. Men nu verkar det ordna till sig och flygplatserna öppnar igen, vad jag vet idag. Imorgon den 20/4  kommer jag troligtvis få åka hem. Planet går härifrån 17:25 alltså 23:25 för er del. Så då kommer jag vara på Arlanda vid 07:30 på onsdag. Det ska bli riktigt skönt att komma hem. Här i New Jersay har de inte ens värme att bjuda på :P Kallt som fan, dubbla jeans och tjocktröjor + en lånad fleecejacka. Nää nu är det dags att göra lite rätt för att jag fått bo här några dagar, Classic Puzzel ska selas.

Kram, och jag saknar er! 

Fast

Som många andra är jag fast i utlandet, men hem kommer jag nån gång ;P
Kram

Pics

Kram

Mot slutet

Hej igen, lite dåligt med uppdatering på grund utav att internet strulat och jag har haft fullt upp med att äta glass typ. Men sen sist har jag ju varit på grillkväll som var riktigt trevlig, jag har jobbat på som vanligt,det har regnat som jag vet inte vad och så har jag faktiskt varit utanför Sunshine Meadows och ätit på riktig restaurang och shoppat lite.  Ja och imorgon är det min sista dag här, känns trist...

Kram

Miss you

Halloj, har kvällsfodringen om en kvart och sen ska jag nog ta mig en promenad om det inte börjar regna, en power nap skulle inte sitta fel heller... Men ikväll händer det något i alla fall, det är lite grillning och trevligheter vid ridstallarna. Ska bli riktigt kul!
Jag har börjar sakna alla fina där hemma nu, speciellt min Alex. Varför kan ni allihop bara inte komma hit? Jag tror säkert mina små pållar skulle gilla det här också.
Kram

Bilder på pållarna

Tjoho, gårdags kvällen blev riktigt trevligt, jag och Fia lyxade med middag på chillis och en bio. Vi såg The Last Song som var riktigt bra! Liten tår i ögat och allt. Det blev jogging med Loose Change, tryckvagn med Guilty och så fick jag rida Cessna igen. Ilia fick sig en vilodag idag efter gårdagens snabbjobb. Nu ska jag snart fixa till frisyren på några eftersom ägarna kommer imorgon!
Ja nu har det gått en vecka här, först nu lägger jag ut lite hästbilder, dessa tog jag idag.
Loose Change
Cessna Hanover Guiltywithanexcuse Loose Change Ilia
Kram

A day at Sunshine Meadow

Hej igen, tänkte berätta lite om hur en dag kan se ut för mig här på Sunshine Meadow.
Jag går oftast upp fyra för att släppa ut den hästen som skall köras först. Alla hästar ska vara i hagen minst en halvtimma innan de körs. Så jag mockar mina fyra boxar  och så ska alla hinkar till varje häst tvättas, de är fem hinkar till varje häst... Sen ska två hinkar hängas upp och fyllas med vatten, resten gör man iordning morgon-, lunch -och kvällsmat i.
Jag kan ta gårdagen som ett exempel. Då hade jag min fösta häst som ska vara selad och klar klockan sju, men jag kör inte själv utan ordnar hinkar med vatten för att kunna bada hästen efteråt för de ska svampas och inte duschas med slang. Nästa häst klockan åtta, den går snabbjobb och ska då badas och skrittas av i ca 20 minuter.  Sen körde jag en själv och fick rida den som är tre år, Cessna Hanover. Efter att hästarna är motionerade, och de måste de vara innan tolv, sen blir det för varmt. Varje dag ska selen tvättas och huvudlagen smörjas även vagnen ska tvättas. Hästarna ska rycktas, smörjas in med olika salvor, linnement, kyllera och jag vet inte vad och så bandageras  Detta gör att jag har en arbetsdag från ca fyra till två.
Men imorgon ser lite lugnare ut för då har jag två "turn outs", två hästar som vilar. Men de ska pysslas om ändå. Så det är rätt slitsamt, men jag lär mig massor och alla är så snälla och hjälpsamma!
Fick prata med Alexander via Skype igår och det var väldig skönt att höra hans röst, oj vad jag saknar honom!!
Kram

Dag 5, typ

Hej, jag har tappat kollen på dagarna känns det som, men jag lever och mår bra!
Hoppas allt är bra med er hemma i Sverige
Kram

Hetta

Hej igen, lite strul med uppkoppling och brist på tid  är anledningen till att jag inte skrivit. Men under min första dag fick jag mest hänga med och se hur allt går till här på Sunshine Meadow , körde fem hästar och det blev en lång dag eftersom de flesta  hästar skulle till New Jersey dagen efter (söndag). Söndag var det massor som skulle göras innan jag fick börja ta hand om de passhästar jag har fått. Eftersom det var söndag skulle alla hästar vila. Så när alla sysslor var gjorda samt att jag flyttat till ett eget rum kunde jag hänga med till stranden med några som jobbar här.

Käkade ”frukost” på  donats men sen fanns det inga parkeringsplatser vid Miami Beach så vi åkte till spanish  beach där vi ordagrant blev inklämda på en parkeringsplats. Stranden var nice, härliga vågor! Mindre nice var ett gäng killar var av en hade ett par string under som han sedan badade i och lekte bay watch. Aja vi fick oss ett riktigt skratt,  sen handlade vi på wall mart och åkte tillbaka  hem och avslutade dagen med korvgrillning och mys.

Steg upp fyra idag och blev precis klar med allt, nu ska jag köpa mig en muffin och softa resten av dagen,  brände mig igår så det blir ingen mer sol idag i alla fall ;)

 

Kram


Dag 1

Då var jag framme i varma sköna Miami, det var ca 23 grader när jag kom fram vilket var helt okej!
Jag satt med en mycket trevlig gammal man mellan sthlm och Frankfurt, han var muslim, bodde i Afrika och undrade i vilken ålder man började ha sex i Sverige, samt vad jag hade för åsikter om homosexuella. Det var långa två timmar... Snabbt byte och sen var jag på väg mot min slutdestination, denna gång hamnade jag mellan två tyska syskon som pratar  som tyskar gör, högt. Men eftersom jag inte sovit mer än två timmar natten innan kunde jag sova rätt mycket.
Väl framme blev jag upp hämtad och sen blev det en ganska lång bilresa, men det var bra att få höra lite om hur det fungerar här på ranchen under tiden. Sen blev det middag på ett ställe som hette Fridays och jag kan säga att jag gick ju inte hungrig därifrån..
Bilder på hästarna och lite annat kommer sen bara jag har internet! Här är namnen på hästarna:
Sto,3 år
Hingst, 2 år
Hingst, 2 år
Sto, 2 år
En bit av stalllängan
Kram

Resan påbörjad

Hej och glad påsk på er! Hoppas ni har det mysig och att ni unnar er påskgodis!
Själv sitter jag hemma hos Maria och Tobbe i Farstad, ja och lilla Amilia och katten Misse så klart! Amilia ska bara äta lite nu så ska vi in till stureplan och vandra lite. Lite har det börjat pirra imagen nu inför morgondagens resa. Klockan 06:50 går planet och jag måste vara på Arlanda redan vid fem, vilket betyder en tidig uppstigning, knappt lönt att jag går och lägger mig!
Ska verkligen försöka se till att jag har tillgång till internet när jag kommer fram så att jag kan uppdatera med lite bilder, och om ni skulle vara intresserade av att  veta om jag lever. Sköt om er nu när inte jag har tid!
Här bjuder jag på lite bilder av en riktig goding
Kram

RSS 2.0