Bakning igen

Idag blev det bullar!


Kram

Travgalan

Lördagskvällen var riktigt lyckad, jag hade ruskigt roligt trots att mina fötter smärtade en aning efter allt dansande! Hängde mest ihop med Matilda och Amanda, så tack för det underbara sällskapet! Det var många jag saknade där men ni får känna er träffade och se till att ni makar er dit nästa år!

Sen blev ju inte kvällen sämre för att våran "lilla" Starchip Hawk fick pris för poängrikaste 2009 på Umåker! Vi fick en jättefin tävla som är en avmåling från en seger. Sen trodde jag att jag skulle börja grina, jag fick ett stipendiat av Folksam som "årets ungdom" på Umåker! Jag fattade ingenting alls först men i alla fall, massor av tack till Umåker för priset och en supertrevlig kväll!
 Amanda, jag & MatildaEfterrätt!
Mer bilder finns på facebook!

Kram


Fast

Det blev en currykycklingwok igår, mumma

Nu väntar jag och mamma på att få bli utskottade från gården...

Kram

Pusta ut

Det blir ett hejdlöst tjat om vädret när det blir så här, och här kommer mer tjat. Det börjar redan när jag är på väg hem från skolan och bussen är sen vilket betyder att jag måste vänta ute, kallt. Sen är det fel på bussen och jag måste byta buss, så jag och alla andra bussåkare får vänta lite längre i kylan men man får vara glad att det går bussar alls i detta väder, hyllningar till alla busschaufförer där ute!

Sen insåg jag att tigga skjuts av farmor över slätten var uteslutet, hon skulle inte ta sig upp på gården så det var bara att gå på, väl hemma får jag ringa pappa så han ordnar någon som skottar så att bilar kan ta sig upp på gården. Fick skynda mig att ta in de stackars hästarna som verkade ha fått mer än nog av vädret! Men det är ganska skönt så här efteråt när man tagit in ved, gjort upp eld att få ta en kopp te och en macka och bara pusta ut. Ta det lugnt i stormen!

Kram


Start på gång

Pappa åkte till Stockholm i söndags för att hjälpa Tobbe (min bror som bor där, för den som inte visste) med ett badrum. Så nu kliver jag och mamma upp 05:15 för att ge våra älskade små hästar mat. Men det är ändå ganska mysigt och det smakar extra bra med frukost sen!

Men hur som haver innebär detta att Fighter och Eddie får vila från intervaller i veckan eftersom de tycker att det är roligast att träna i lag. Så idag blev det en vanligt motionssväng för Eddie och så ska jag försöka hinna köra Fighter imorgon. Han fick stå idag eftersom jag var tvungen att rida Strachip en sväng, han startar ju imorgon så han behövde röra på sig så att han inte är så stel.

Ni får hålla tummarna imorgon! Spår 8:a bakom bilen var helt klart sämst men det är bara att hoppas!

Kram

Äta och sova

Om jag kort ska dra vad jag gjort i helgen så är det att äta och sova! Jag och Alex har bara degat och tagit det lugnt, men jag måste säga att det var rätt skönt. Ikväll ska jag hålla mig till helgens tema och sjunka ner i soffan och se sista Johan Falk filmen.

Imorgon är det öppethus på Östra, ska vara där från 08:20 till 20:00 wiie, kom och hälsa på oss!

Kram


Kläder

Har fått min klänning som jag köpte på tradera för 135kronor och så har jag fått den nya friskvårdsdressen som är enorm och underbar! Sen är jag så pass bortskämd att mamma och pappa betalade allt! :]

 
Klänningen ska jag ha på travgalan 30 Januari !

Kram

Kalla mig gammalmodig

Men den här musiken är bara för underbar http://webbradio.vinyl107.se/index.aspx! Haha det är "pappas gammlagodingar" så ni kan ju gissa från vilken tid den här musiken är ;)

 Het, vad annars?

Kram

Dressyr på Hippo

Första träningen på Hippo efter juluppehållet igår och det var Starchip som fick äran. Han var väldigt fin igår men han är lite för stor för att vara med, han springer nästan över de små ponnyerna! Men min ridlärare tycker att han är väldigt fin och samarbetsvillig. Jag tycker det är så roligt med honom eftersom att det alltid händer något nytt och han gör framsteg varje gång. Duktig pålle!
Matilda och Starchip i Skellefteå =)

Kram


94

Haft första teorilektionen i Avslappning och Stresshantering, fick göra ett tresstest och hur det gick ska vi inte prata om. Men jag vet ju at jag har något att jobba med på kursen framöver! Sitter just nu på första lektionen av Småföretagande A och det verkar fasktiskt helt okej. Fast jag längtar till B-kursen mer med tanke på att vi ska starta något eget, men det är ju bra att få längta lite också! Jag och Annasara räknade att det var typ  94 skoladagar till sommarlovet, kämpa på!

Kram


Sova

Buhu jag kan inte sova, någon som vill läsa en godnattsaga för mig?

Kram

Han är hemma igen

Kom hem från Alex för inte så längesen. Det var så härligt att få träffa honom igen, fast jag kände mig som ett lik jämfört med honom och resten av hans familj som var väldigt, väldigt bruna!

Imorgon känns det som om det blir att gå tillbaka till vardagen igen, men det känns ändå bättre än på länge! Nytt schema också vilket är bra, trött på det gamla!

Kram

Ny termin

Nu var halva gymnasiet avklarat och det känns ju typ bra. Nytt schema nästa vecka!

Imorgon kommer min älskling hem!

Snart ska jag laga middag och sen ska jag iväg på trevligheter :)

Kram

En riktig stjärna

Haha ja, Starchip fick det hårt idag på lunchtravet på Umåker, de öppnade tydligen på 11 och första varvet gick 14 så han travade med trötta ben in på en 8:e plats. Men han fick sista pengen och pappa var nöjd med Starchip. Så nu är det bara att ladda om inför nästa start som troligtvis blir hemma på Umåker igen den 27 januari.

Vill bara tillägga att jag har haft min sista rättskunskapslektion idag, lyckan är fullständig! =D
Kram

Tisdagtaco

Slutade tidigare idag och sitter på skolan och väntar med en kopp kaffe på att bli hämtad av pappa. Vi ska åka förbi posten och hämta ut min almanacka som jag gjorde på Fuji! Sen ska jag hem, kanske rida Fighter sen ska jag på travet och äta tacos, nice! Det är Lärlingar, Ungdomar och Skötar-föreningen som bjuder.  

Kram

Saknar min pojke..

Första skoldagen avklarad och jag har i alla fall börjat med lite stödord till min bokredovisning av "The White Marriage".

Saknar Alex massoor och han kommer hem på lördag eftermiddag så jag får längta ett bra tag till. Han lagt ut en massa fina bilder från Aruba på facebook, här får ni ett smakprov som jag stal av honom, bara så att ni kan förstå min avundsjuka..


Kram

Skola imorgon

Idag blev det en väldigt slapp dag, så som en sista dag på lovet ska vara! Eller okej alla mina lovdagar har  varit lite för slappa, men jag gillar det så... Gick upp lite före tio åt frukost degade och planerade inför handlingen sen blev det lunch och en sväng med mamma och pappa till Media Markt och K- rauta,  införskaffade ett par snickarbyxor, och jag tror jag är kär!  Övningskört, promenerat och vecko-handlat har jag gjort också så nu ser jag fram emot en smoothie framför nån film i TV-soffan!

Kram


Häststatus

Lite om mina älsklingspållars läge just nu tänkte jag bjuda på idag!

Tuttis har fått en välförtjänt vintervila nu, bara lite lättare promenader och jag tor det gör honom gott! Alla har ju rätt till lite vila ibland.

Guten
blir mest riden av Joline just nu, kör honom lite ibland och har är hur pigg och fin som helst, har tänkt låna ut honom lite till de som ska ta ponnylicensen. Han behöver träna och jag kan ju inte köra tre stycken samtidigt! ;)


Eddie och Fighter fick årets första banjobb igår faktiskt. Måste säga att vinterträningen gjort sitt på lille Eddie och jag kan inte vara annat än nöjd! Fighter fick springa med i Eddies tempo vilket resulterade i att pappa fick ta björngrepp...

och

Starchip startar på onsdag här hemma på Umåker, och nu efter nyår är det jag som står som tränare. Skrivit B-tränarprovet och klarade det så i år ligger ansvaret på mig. Känns faktiskt sjukt kul!


Kram


Mums

Det tog fem timmar men det var det helt klart värt! Winerbröd direkt ur ugen igår klockan 23 var inte helt fel ;) 

Kram

Kyla

Blev en rätt slapp förmiddag men skärpte jag till mig och red Fighter och rengjorde massor av utrustning, men jag har lika mycket kvar.. minst!

Drog på bio med Lenny och såg New Moon, och jag måste säga att jag tycker den var riktigt bra! 31 grader kallt på vägen hem bara så att nu vet. Kallt.

Kram

Saknad

Idag blev det en fika på stan med Annasara, Coco och Sofia, märkte hur mycket jag saknat dem och det var mycket trevligt att få prata med några andra än mamma och pappa.. Vi avslutade med en runda på stan vilket resulterade i att spenderade pengar, jag hade ju inte tänkt köpa något men det blev ett bälte från H&M och en T-shirt från Monki. Detta betyder väl att jag får snåla resten av månaden, men det kan jag leva med. Ikväll blir det bowling vilket känns kul eftersom jag gjort ingenting i livte väl många dagar nu!

Kram

En vacker dag

   


Kram

Tiden går

Då har snart första dagen på det nya året gått och jag kan räkna till att jag har tio dagar kvar på lovet vilket käns rätt underbart. Det var en god middag Petter ordnat igår, såg zombieland och chillade. Dock kände jag mig lätt rastlös då vi stannade i lägenheten hela kvällen, inte riktigt som jag tänkt mig men så kan det ju inte alltid bli heller.

Ridit Starchip och han fick jobba på i snön kan jag säga, för det är ju lite snö som kommit. Nu ska jag och mamma ta oss en liten promenad och sen blir det nog att sjunka ner i soffan och dega, nice.

Kram


RSS 2.0