Oh, chocolate cupcakekram

En bakdag

Ibland tror jag hästar vet när det är deras sista chans, Martell spurtade riktigt bra till sista peng när vi väl fick en lucka efter att suttit i en trött rygg! Hur fin som helst kändes han, vi kommer aldrig kunna göra oss av med vår bebis. Starchip var också fin men jag missade totalt från start, vet inte vad jag höll på med, klantigt värre... men men sista pengen blev det där också så man ska väl inte klaga!

Något jag kan klaga på var banan, ungefär två sekunder tung, vilket betyder extremt lerig! Laddade med middag när jag kom hem och sen tog jag tag i skiten, ungefär två timmar tog det innan allt var rengjort och smort. Men det känns bra att ha det bortgjort!

----

Idag blev det tidigt upp, bakar surdegsbröd, får se vad det blir! Känns som det passar med dagens väder, eller vad säger ni?

Ikväll ska jag till Alex, och sen får jag se om vi far på äventyr!

Kram

Hallååå

Vad händer, var tog orken och motivationen vägen?

Jag känner mig förvirrad och osäker. Ikväll ska jag baka till bakleveransen, kanske sätta igång en surdeg som jag kan baka ut på fredag någon gång. Mitt liv består av min surdeg just nu, jag blir lycklig när den lever. Något fungerar som det ska i alla fall.

Kram
Jag behöver en kram ...

Just nu gäller

1. Ska börja med ett grattis till Marlene som fyller 18 år idag!
2. Taggar start med Starchip (monté) och Martell (sulky, P21 for life) på fredag på hemmaplan, Umåker!
3. Klaga lite över att jag blir så nervös när jag står inför folk.
4. Jag ska hålla tal, svenska nationella imorgon och jag vet ärligt inte riktigt hur förberedd jag är.
5. Naturkunskap B in genom ena örat och ut genom andra.
6. Småföretagande B tar över mitt liv, men det gillas. Jag har en viss kärlek för det här med att baka.Kram
Imágenes

Fick just bilder på Guten! Han ser ut att ha det väldigt bra, men gud vad jag saknar honom när jag ser det här!

<3<3 bästa vännen

Tack Sebastian för bilderna!

Kram


Pronto es mi niña grande

Skönt med bara en lektion idag. Eller ja, jag hade ju körlektion också men det är ju som bara kul klarade fordonsfasen på teorifrågorna, så jag håller mig hack i häl på Coco ;) Fast hon har ju redan klarat av halkbanan och jag har min 4:e november, med tanke på november så är det idag 16 dagar kvar till den 7:e november! Hade lite tråkigt igår och hittade min kamera, på den här bilden syntes det verkligen tydligt att jag har olika färger på ögonen, beror lite på vilket ljus det är.Kram

Días de descanso

Innan jobbet igår blev det montésnabbjobb för båda pållarna. Martell fick gå 2140, 20-tempo första varvet,  sen kring 18 och han fick avsluta på max, och travade bra in i mål. Det måste ju slå slint för honom i lopp.
Starchip imponerade på mig, han fick sina tre intervaller, först en i 18-tempo och sen två på max. Vilken grym känsla att flyga fram där, riktigt fin var han! Den här uppladdningen med korta snabba intervaller har jag och pappa insett passar honom bäst, och det har ju funkar bra på slutet! Start igen för båda 29/10 på Umåker?

Sen på jobbet var det som vanligt rätt slappt, fast vi har fått lite mer att göra nu, springa med massa lappar(resultat), ingen chans att dega här inte! Annars trivs jag verkligen och jag kunde inte haft ett jobb som passar mig bättre!

Idag blev det en slapp dag, vandrade från älsklingen vid halv tio och var på IKSU vid tio i, körde lite biceps i gymet och sen simmade jag 30 minuter. Till skolan 50 minuter Naturkunskap och sen hem och käka lunch och kvarvarande muffins :]. Mest degat, men försökt kolla lite på projekarbetet men det blev inte mycket gjort. Efter middagen handlade jag till morgondagens bakning för Bakleveransen.
Fast de har vuxit en del sen detta, fortfarande söta kan jag lova!

Den ni ;)
Kram

Escapar

Stiger in i stallet 07:20 möts av att selen som hänger på väggen vid utgången ligger på marken, och när jag tänder lampan inser jag att inte mycket annat är på sin plats. Kära "lilla" Starchip har varit på nattliga äventyr i stallet. Vilket även gjorde att Fighter såg grinigare ut än vanligt då Starchip smaskat havre hela natten och han inte fått smaka ett korn, arg ponnyheest.


Det vara bara att göra klart och städa upp i stallet, tur att superfarmor kom till undsättning som vanligt 07:50. Gick in och slängde ihop ett bröd och sen for jag ut och rörde på den lille rymmaren som var grymt pigg. Imorgon blir det ett banjobb för både honom och Martell. Efter det blir det jobba i vinnarcirkeln så det är trav klockan 15:10

Kram


Sin sentido

Ja, meningslöst så kändes det. Tiden bara rullar på, jag hinner/orkar inte det jag borde göra och jag lyckas inte med det jag vill.

Busade lite med Martell i skogen, han har verkligen blivit fin att rida nu! Hoppas vi kan sälja honom som ridhäst, han skulle nog trivas bäst då.

Som ni märker är jag grining, gnäll och elände, undvik mig om ni kan ;)

Kram

La verdad es precioso

Ben & Jerry´s och NCIS i soffan hemma hos Alex igår efter kursen med småbarnen var riktigt mysigt, fast jag somnade väl så fort glassen var slut. Började sjugo i ett idag och så skulle vi se film  på folketshus med psykologin, Alex hade inga lektioner så han följde också med. Filmen var inte speciellt bra, men det kan väl vara för att jag bara blev arg över hur mycket skit vissa ska behöva stå ut med! Filmen, Precious var baserad på verklig händelse om jag inte missförsod helt.

Inte en speciellt effektiv dag måste jag erkänna, men så kan det väl få vara ibland. Just det, jag saknar att läsa spanska, därav spanska rubriker på inläggen ;)Krampoco el salto o ruptura

Helgen gick verkligen fort trots att jag varit ledig fredag och idag(måndag)! Men fredagen och söndagen var ju fullbokade så det är klart att tiden gick. Det är väl bara att ladda om för den här veckan trots att jag känner mig sjukt mörbultad efter gårdgens cirkuskonster i travloppet och jag kan lova att träningsvärken efter montén inte hjälper till. Noll träning på hur länge som helst efter en asdryg förkylning och så dessa ansträngningar, shit, jag är ur form. Resultatmässigt gick det inte heller speciellt bra, Starchip gjorde väl vad han kunde från 12:e spår och efter två omstarter. Martell blev jag verkligen besviken på, ska byta foder nu och blir det ingen skillnad vet jag inte vad ska ta mig till.


Sen att jag har en känsla av att bara vilja krypa ner under täcket och skita i allt (speciellt svenskatal och naturkunskap) gör mig nog inte till en vidare trevlig person, men jag ska försöka at inte gnälla allt för mycket!
Kram

Då vet ni

Mitt internet har dött hemma, men det ni ska veta är att Torsdag: körskolan, ska baka massooor till Bakleveransen, ett bröd till mig  och kanske orka läsa lite svenska! Fredag: Ledig, men massor av kakor att leverera, utvecklingssamtal och riskettan. Sen blir det feeest på kvällen, taggat! Lördag: Inga direkta planer, plugga kunde väl vara något... packa inför söndagen. Söndag: START med både Starchip och Martell i Skellefteå, sämst läge med Starchip och Martell i monté, nja men kul blir det i alla fall och jag får använda min nya dress från Brizy!


Kram

Helgen

På fredagen hade jag bara en lektion så det passade bra att baka ut de finska rågkakorna jag förberätt och de blev riktigt goda ska jag lova! Alex skjutsade min föräldrar till sina vänner och sen kom han till baka och så käkade vi hemlagade hamburgare och såg på Idol. Vi hade väl en plan på att dega hema hela kvällen men det blev en sväng hem till Leila och Linda på lite party innan vi hämtade mamma och pappa.
Lördag blev en mysig dag med men långpromenad och en tur till Elgiganten där vi köpte lite välbehövda sladdar. Blev även lite plugg på kvällen.

På söndag blev det bullbak för fulla ugnar eftersom det idag är kanelbullensdag, mumma! Sen blev det lite klädshopping och inhandling av råvaror till Bakleveransen Kvällen spenderades hos Alex i soffan framför en film, inte helt ovanligt men mycket mysig!
KramFör mycket av det goda

En liten bekännelse, under en ganska lång period har jag varit ganska less och känt att det varit mer krav och jobb på hästfronten än vad det gett mig glädje. Ja så pass mycket att jag ifrågasatte mig själv varför jag höll på, när jag inte kom fram till något svar blev jag rätt ställd. Om jag inte gjorde det för min skull, vad var det jag höll på med?

Visst har jag alltid haft ett otroligt stöd från mina föräldrar när det gäller att sköta hästarna. Trots det så känner jag att det är mitt ansvar och därför fick jag dåligt samvete och kände mig väldigt stressad. Visst vet jag att det finns dem som har mer än 6 hästar och fixar skolan ändå, men det blev för mycket för mig.

I maj i år tog jag ett av de svåraste besluten i mitt liv, jag sålde Björksta Guten. Men jag har inte ångrat mig, för nu vet jag att han får den tid han förtjänar. Senare nu i höst sålde jag även Munsboro Tuite. Som jag kände mycket press kring att hålla igång och träna trots att jag helt tappade suget på att hopptävla, så jag är glad att han också får komma till någon som njuter av pyssla, träna och tävla! Nu har även Björksta Eddie och Born Fighter tagit "vintervila" vilket innebär att jag bara har Starchip Hawk och Martell Noblige att träna. Så plötsligt har jag börjat känna den där känslan i magen igen, det där suget och den där lyckan – anledningen till varför jag älskar hästar. Jag kan berätta varför inte har problem att ställa klockan på 07:00 hela helgen. För det där pirret i magen som inte riktigt går att beskriva. Ursäkta språket men jag så jävla glad att jag har hittat den där känslan igen! Det får inte blir för mycket av det goda helt enkelt!

Kram


RSS 2.0