Born Fighter

Jag är en bortskämd snorunge.

Fighter vann och vi kan räkna in till vår femte årsseger, hur lycklig kan man bli innan man spricker? 1.56,4 med en galopp som bara var för att han tyckte att de andra var lite för långt bak. Pappa tyckte att det var lite tråkigt att jag nästan skrittade i mål, men jag vill inte sänka honom mer i onödan!  Nu ska han ta det lite lungt fram till Umåker.

Mamma lovade att ta hästarna imorgon så jag får sova till 08:00, sen ska vi in med Guten och Eddie på banan för att köra två heat. Sen klockan 15:00 är det dop som gäller! Johannes lillpojken har blivit fem månader, galet hur tiden går!

Kram och godnatt!
Gammal bild från SkellefteåJohannes!

Start

Ska snart ut och köra Guten och sen rida Tuttis en sväng. Men mitt uppdrag till er som läser detta är att hålla tummarna idag! Startar Born Fighter Bergsåker kl 18:10. Kommer åka kl 13:00 från Umeå, ni får ju gärna skicka ett sms eller två, då bilresan tar typ fyra timmar!

Hej så länge!
Fuffe

En sammanfattning

Nu var det ett tag sedan jag skrev, har helt enkelt inte haft tid! Men här kommer en liten sammanfattning från tisdag fram till idag.

Tisdagen
- Körde banjobb med Eddie och Fighter. Eddie visade att han är på väg tillbaka från sin svacka även Fighter kändes fin!
- Moppade till Sofia och sedan åkte vi vidare till en lokal där några från klassen träffades för att krama Marie ordentligt nu när hon måste flytta till Göteborg. Trots allt en trevlig kväll!

Onsdag
- Vaknade hos Sofia 10:00 (skön sovmorgon för mig, tihi)
- Moppade till stan och köpte mig ett par nya jeans från JC
- Åt lunch på Teater Caféet med mamma
- Red Tuttis
- Körde Guten
- Övningskörde
- Läste ut "ljudet av ditt hjärta"

Torsdag
Idag har det varit en lång dag som började 05:15, mötte Matilda vid skolan 05:55 och så cyklade vi till travet 1,1 mil enligt Tilda. Åt frukost tillsammans  i Patriks stall och sedan gick jag 08:30 till Buchts stall där jag skulle hjälpa till/ få köra storhäst. Mockade lite boxar och annat smått och gott. Sedan fick jag köra Livi Destiny, Nou Camp och Fiona (någontingmer)! Det var riktigt kul att få köra dem i några intervaller sen att jag är överlyckig att det gick smidigt är för att både Living och Camparn startar på V75 i Skellefteå på lördag, ingen press inte.. Hem och åt lunch och sedan ut och köra Fighter lite lugnt inför imorgon. Efter det plockade jag blåbär med farmor, så mina händer är blå nu. Rida Tuttis och köra Eddie har jag hunnit också. Jag känner mig rätt matt kan jag lova så nu ska jag unna mig en latte bakom huset i solen. Blir ännu en tidig kväll ikväll kanske?
 SommarbildNettan, min vänDe nya jeansen från JC 399:- Fuffe mumsar gräs


Utkast: Har precis ...

Har precis ätit frukost, ska snart in på travets rakbana och köra fort med Eddie och Fighter. Hoppas Eddie sköter sig så att han också får starta under Umåkers dubbeltrav. Känner ingen mening att skynda fram med honom om han inte kan prestera under kvaltiden. Jobbet för Fighters del är inför Bergsåker på fredag, för de som minns att jag anmälde dit efter lite om och men. http://www.sptf.nu/startlistor/2009/090731_B_banprog_russ_01.pdf Detta är startlistan för de som är intresserade. På www.ponnytrav.ifokus.se tippar de flesta Fighter som vinnare och de gör mig så nervös! Han kan ju vara så svår, ibland vill han ju inte alls! Ja, ja alla lopp ska köras och det är bara att hoppas på bästa resultat!

Jag ska inte glömma att nämna att Nettan kom till mig igår, vi segade lita och såg Seven pounds riktigt bra var den faktiskt!  Sen tog vi en liten promenad och åt middag hos mig. Sen när Nettan gått till Danne skulle jag övningsköra, backade för första gången och pappa tjatar på om drgaläga och så vidare

Nu ska jag putsa på mina pållar  


Trött

Tolv fel i 1m igår, vi ska kolla upp Tuttis så att det inte är något fel på honom för han känns inte bra...

Kört lille Eddie och Fighter idag, i regnet. Så nu ligger jag trött och myser i sängen med varma kläder och väntar på att Nettan ska ta sig hit, kanske det blir till att se någon film!  Men jag lär somna.

Kram
Gammal bild =)

Misslyckanden på lager

Min 90-klass var ett skämt idag, red in med dålig inställning och resulterade i två rivningar i grunden, pinsamt! Försökte skärpa mig till 1m-klassen och det gick kanon fram till hinder nio där Tuttis blev "rädd" för avskärmningar på banan och rev hinder tio tog vi galant men sedan hinder elva en oxer som jag feg-red mot så vi fick ett stopp och som den idiot jag är red jag på samma sätt igen men då kan man säga att jag fick igen. Jag flög av Tuttis över hinder, jag kan nästan skratta åt det nu! Jag förtjänade det faktiskt. Aja det blir en klass imorgon också 1m bara för att det fans möjlighet till det.

Riktigt mysigt var att när vi kom hem körde pappa Eddie, jag Fighter och mamma Guten alla tillsammans! Trevligt värre. :)

Städat upp i stallet och fixat lite i bussen, Matilda var här och lämnade bok tre till min förtjusning, så ni kan ju gissa er till vad jag gör resten av kvällen...

Kramar


Blött värre

Hej igen. Igår tävlade jag på Hippo utan några framgångar alls, 90-klassen var okej där det var jag som tabbade mig på första i omhoppningen så att han petade ner den bommen men i 1meterklassen var han bara trött och dragig, rev ett i grunden.. är han inte bättre imorgon vet jag inte vad jag ska hitta på!

Hur som haver har det regnat i evigheter nu, tragiskt! Så jag har spenderat all min tid till att läsa bok två i Twilightserien, "när jag hör din röst". Läste precis klart den efter att ha tagit en promenad med mamma i ösregnet. Min kommentar till boken är väl att den inte var riktigt lika bra som första men jag kan inte låta bli att läsa bok tre! Mmm mer regn-läsning för min del!

Starchip Hawk startade i Boden i dag med Patrik Nygren och han var tvåa, det var väl kanon tycker jag men jag vet att pappa var besviken, han hade verkligen behövt en seger. Men man kan verkligen inte få allt man önskar sig här i livet märker jag!

Ska ställa klockan på 05:30 så det är väl bäst för mig att säga god natt, och håll nu tummarna för mig imorgon!

Beslut som måste tas

Jaha då var det om jag ska vänta med att starta Fighter i Umåker eller redan den 31 Juli i Bergsåker, där står han verkligen rätt inne, men jag kanske borde spara honom? Ahh, jag klarar inte sånt här!

Även för den som kommenterade  och kanske andra som funder på varför jag ska sälja Guten är det för att jag inte har tid att ha kvar honom  och att det är svårt att ha två ponnyer i nästan samma klass och då väljer jag att ha kvar Fighter eftersom han är snäppet bättre.

Kram
Älsk! Born Fighter 2:a i Östersund 1.55,1 var tiden

Verkligheten kommer ikapp

Fick ett samtal från Örebro, en kvinna som var intresserad av Guten. Det var som ett wow det här händer verkligen. Min mage knyter sig av bara tanken och huvudet bara snurrar... hur det än blir kommer jag alltid att älska min Guten!Guten!


En lungn stund

Känner mig duktig idag, vaknade vid 07:15 och blev väl inte ens förvånad av att det fortfarande regnade. Men hur som helst skulle hästarna få mat och gå ut. Rengjorde alla vattenbaljor, mockade alla sex boxar och sopade ordentligt. Sen har jag faktiskt spenderat hela förmiddagen med slutet på "om jag kunde drömma"  eler för den som vill "Twilight" vilket nu gör att jag suktar efter bok nummer två, tragiskt men sant.

Så fort pappa kommer hem ska jag hoppa med Tuttis lite i hagen inför URFs fyradagars. Troligtvis blir det torsdag 90cm och 100cm och lördag samma höjder.

Nu måste jag sluta lata mig, kram.

När spänningen är över

Tillbaka i norrland igen, eller det har jag varit sedan i går natt vid 23:40-tiden. Östersund-helgen har som vanligt varit trevlig! Självklart lite extra trevlig då det gick så bra som det gjorde!

Startade i lopp ett med Fighter på fredagen, ett rätt tufft lopp och jag trodde verkligen att det var kört när Fighter drog en galopp mitt i svängen men vi kämpade oss framåt till en andra placering på ett nytt rekord 1.55,x ! Guten hade ett grymt tufft lopp och blev väldigt stressad galopperade två gånger och var väl sist i mål men gick ändå 2.09,9 så jag förstod att han gått grymt fort emellan galopperna.


 Lördagen drog vi in till Östersunds stad och åt lunch, jag shoppade faktiskt ingenting utom till kvällens middag, jag kan överraska mig själv ibland. Kvällen blev lyckad med god mat och massor av trevligt travfolk. Sen att vi inte vann fem-kampen får vi leva med.


Söndagen var det start klockan 12:00 och Fighter var ut i lopp ett igen, montédebuten! Men han var inte alls på humör för ridning, de 260 meters tilläggen gjorde honom inte på bättre humör och pappa fick dra honom runt i volten, men vi slutade på en fjärde plats men jag måste erkänna att jag är besviken på tiden 2.11,2 men en debut är en debut och  jag får väl ge det en till chans någon annan gång helt enkelt. Efter detta väntade jag mig ännu en liten besvikelse då Guten skulle ut i sitt tuffa lopp för dagen. Där tog Razmus Raid och Flyt hand om täten. Men min fantastiska kämpe travade in på en tredjeplats på 2.06,x. Amandas fantastiska Razmus Raid var tvåa på 2.02,4 grattis!  Sen var det Fighters tur igen och med en lätt förbannad kusk och typ fyra omstarter tog vi över ledningen efter ett tag och höll den in i mål på den fantastiska tiden 1.52,9! Helt bedövad av lycka gjorde jag och min fantastiska slav under helgen Matilda i ordning Guten igen. Guten var rätt trött men kämpade hårt och var trea på en fantastisk 2.04,6-tid! Jag är så gränslöst stolt att ni aldrig kan förstå!

Nu har min bror Torbjörn och hans fru Maria kommit hem från Stockholm och lagar mat, Tacos blir det tydligen och det luktar förträffligt!

Ha det bra, kramar och sådant.

Sysselsättning !jag ser inte glad ut när jag kör ponny ^^kvällsaktiviteterteam stall 10b med extra tillskottMontéfightLedning!Guten kämpade hårt!

Förberedelsernas tid

Sitter nu och väntar på att åka till Maxi och handla med mamma, sen när jag kommer hem hoppas jag att Jullan kommit, känns som det var en miljon år sedan vi var med varandra! Träffade henne i Skellefteå men det var ju bara en snabbis. Ska bli riktigt kul att sitta och smörja och bara dega med henna några timmar. Eller det blir väl några dygn antar jag, tror att hon stannar till vi åker till Östersund, men jag har som vanligt ingen koll.


Matilda har åkt in till staden för att handla, och hon har lovat att köpa band som jag fläta in i manarna, det är bra att någon gör allt åt mig! Ibland undrar jag vad jag skulle göra utan mina vänner?!


I övrig kan jag säga att jag har träningsvärk i hela ryggen, rumpan och låren efter montén och galoppintervallerna i korta läder igår... Men träningsvärk är underbarsmärta ändå för då vet man att man rört på fläsket en aning i alla fall!


Men puss och hej så länge!
 Kinamat med Lenny!Bilden är från http://surrealistiskt.blogg.se/ när jag och Lenny var på kinaresturang!


Några extra timmar tack!

Jaha nu var det längesen igen, haft mycket att göra som vanligt! Men vi börjar väl med i måndags morgon då min högsta önskan var en syrgasmask då jag skulle anmäla till Östersund, jag går som vanligt under namnet "ågren". Ja, ångesten över vilket lopp var inte nådig. När jag väl anmält var det bara att vänta på listor...

Körde Guten och Eddie en sväng lite lugnt. Eddie börjar kännas som vanligt igen efter sin lilla svacka, så fort banan blir klar blir det fortkörning! Men hur som helst var dagens höjdpunkt Skellefteå med Strarchip Hawk, eller Prinsen för den som vill. Min kära vän Matilda styrde hästkraken till en tredjeplats! Bra jobbat! Efter loppet åkte vi hem, och så fort bussen rullat in på gården sprang jag in och kollade om listorna kommit, och där var dem! Kom med i alla lopp jag anmälde till och med tanke på att det alltid är tuffa lopp kunde det sett värre ut! Sen hade jag lite problem att sova, var så grymt upp i varv! Slumrade nog in vid halv tre.

Tisdagen har gått grymt fort men jag har hunnit med att göra mycket, men absolut inte nog. Intervallade Guten, kändes som en gud! Fighter gick sina montéintrervaller underkant 2.00 min så jag svävar på moln, bara orken på pållen kan stoppa oss nu! Så om formen ponnyerna utger verkar det kunna bli en extra bra helg! För det är verkligen kring det allt kretsar nu, Östersund! Matilda och jag har tryck tröjor till oss, planerat, jag har sytt min montétröja..., eller ja delvis :P
Tippat alla loppen också, 24 stycken inte illa kan jag tycka! För dem som är intresserade finns programmet här: http://www.teampetson.st/


Kramar och lite bilder // Carro
Prinzen och TildaStarchip Haw - Matilda BaskladdarLaddarBjörksta GutenTräning på allvar runt Stöckevägarna

Äntligen, tusen beslut och ångest

Som skrivet har jag varit i Ö-vik sedan i fredags, vi grillade i regnet på fredagen men det var riktigt mysigt att sitta i bussen i busvädret.  

På lördagmorgon var det bara att gå upp kl 07:00 och hämta Tuttis från travet där han hade fått stå under natten. Jag valde att bara rida 90cm klassen eftersom det är första tävlingen på ett bra tag. Hade verkligen inga förväntningar alls och så vinner vi! Helt sjukt lycklig är jag, vår första seger i LB! 90-klassen
Äntligen seger!
Sen var det ju dagens tävlingar också. Första klassen  red jag 80, okej det var lite mesigt och det tyckte Tuttis också så han petade ner tvåan... sen var han trött i 90-klassen och lyfte inte alls på benen så vi fick en rivning på sista i grunden, typiskt! Det blir helt enkelt galoppintervaller nu ett tag så han får upp orken fort inför URF´s fyradagars 23-26/7.
Söndagen, älskade ponny!

Vi var redan hemma vid två-tiden, så jag hade tid att rida Fighter och äntligen inviga montésadeln! Det gick faktiskt riktigt bra, blir montéintervaller på tisdag med honom och vanliga med Guten.  Den fungerar som den ska :D

Imorgon är anmälan till Österdundsdubbeltrav, äntligeeeen! Oj oj så mycket ångest jag har haft inför detta val av lopp! Men jag får hoppas det blir bra nu, tragiskt att det ska kännas så livsavgörande. Men vi brukar ju ha kul fast det går åt skogen!;)


Ingen Sommar i City

Jag känner mig rätt nöjd med dagen, har snart lyckats ställa om helt i sel- och sadelkammaren så det (kanske) äntligen blir lite ordning där inne! Sen har jag rengjort Tuttis saker börjat packa tävlingsskåpet och ridit honom. Rätt lugn med tanke på hur det blåste.

Släkt middag, pappas syster och min kusin Uffe med familj och min bror Jocke med Lisa och lilla Johannes. Vist är det mysigt men det blir lite mycket så nu blir det en film och kanske somna i soffan : D

Skulle som sagt egentligen in till stan med Sofia men det blev lite sent och vädret svek, ingen sommar i city alls! Men livet går vidare och enligt yr.se ska det bli rätt bra i helgen, känns bra!

Kramar

världens sötaste!


God morgon...

..eller jag har ju varit vaken ett tag nu, väcktes av min kära far 07:50 skulle egentligen gått upp senast  07:30 och gett hästarna frukost, men jag har lyckats lägga till den vanan att stänga av klockan! Detta bådar inte så bra inför skolstarten men det tänker jag inte ha bekymmer över nu, mycket sommalov kvar att leva ut först!  Hur som helst kastade jag mig upp ur sängen och slängde åt de blodtörstiga små djuren sin älskade mat. Packade pappas selväska bara för att han inte skulle vara så tjurig. När jag senare rostade bröd skarttar min mamma åt mig och undrar om jag hade bråttom  på morgonen. Jag hade tagit på mig tröjan ut-och -in.. Aja nu med frukost i magen ska jag väl kunna göra något rätt.

Heldag i stallet är vad det blir idag, smörja och rengöra alla Tuttis saker inför Ö-vik och helgens tävlingar! Sen behöver det städas också, en hel del faktiskt. Vi ska ha middagsgäster ikväll, släktingar som kommer hit vilket känns lagom taggat, men jag har min underbara Sofia som drar med mig in till stan ikväll (tack gud/sofia). Så jag har inte tid att sitta här något mer just nu, men om du har mindre att göra än vad jag har kan du väl fundera en stund på vart sommarvärmen tagit vägen och ordna det? Tack på förhand och ha en alldeles strålande dag! Kramen
Vill ha sol igen!

TE

Träffade Marlene ikväll, kinamat på resturang, lyxigt värre! Sedan blev det en skräckfilm med en kopp te, mmm! Det var mitt jävla kinamek till moppe som skulle ta mig hem, känns som om allt strular nu! Men jag tog mig hem i allafall! : D 

Väl hemma fick jag mersmak på te så jag kokade mig en kanna vilket nu resluterar i oändliga toalett besök, ojoj...
 Åter igen tillbaka på banan i helgen, Ö-vik blir det!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0